gradska-uprava.jpg (462 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje u okviru projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga dobilo podršku od 90.000 KM za projekat izgradnje i opremanja objekta za preduzetnike iz sektora informacionih tehnologija.

Ćurić je rekao da je ukupna vrijednost projekta oko 230.000 KM, te da će preostala sredstva biti finansirana iz budžeta grada Trebinja.

On je naveo da će objekat biti na prostoru autobuske stanice u Trebinju, te da će u narednom periodu biti objavljen javni poziv za sve zainteresovane.

"Tim projektom hoćemo da postignemo da kutak dobiju mladi preduzetnici iz IT sektora kojima će to biti baza. To je od velikog značaja", istakao je Ćurić.

Grad Trebinje je među deset najuspješnijih lokalnih zajednica u BiH dobio nepovratna sredstva za realizaciju prioritetnih projekata.

Ove lokalne samouprave su ostvarile najbolje rezultate u realizaciji aktivnosti u okviru Projekta unapređenja efikasnosti lokalnih usluga, koji primarno finansira Švedska, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija /UNDP/ u BiH.

Ukupna vrijednost projekata je 2,9 miliona KM, od čega će 860.000 KM sufinansirati Švedska i UNDP, a ostatak sredstava će investirati same lokalne samouprave.