U okviru zajedničke kampanje za promociju humanog, zakonskog Sistema za upravljanje populacijom pasa, Fondacija Dogs Trust BiH i grad Trebinje organizuju događaj za vlasnike i ljubitelje pasa, djecu, roditelje i druge građane.

Ovom prilikom, u Gradskom parku u Trebinju, u subotu 25. maja od 14 do 16 sati biće upriličeno dvosatno druženje a predstavnici Grada i Fondacije Dogs Trust će se tom prilikom obratiti i medijima.

U okviru ovog druženja će biti upriličena dječija radionica kao najava otvaranja Dogs trust Programa edukacije djece u školama u Trebinju od septembra 2024. godine, a prisutni će moći pratiti interaktivnu prezentaciju o govoru tijela pasa, dok će treneri Škole za pse koja završava svoje petonedjeljno gostovanje Trebinju će demonstrirati osnovne komande koje vlasnici i psi uče u okviru ovog treninga kojeg Dogs Trust još uvijek u cijelosti finansira.

Ovo će biti prilika za druženje za vlasnike pasa i njihove ljubimce koji dobro podnose društvo drugih ljudi i pasa, a za njih će biti upriličeno i nagradno izvlačenje.

Fondacija Dogs Trust je prepoznala napore Grada Trebinje koje aktivno radi na održivom, sistemskom, trajnom i humanom rješavanju problema pasa lutalica i uspostavljanju trajnog

Grad želi da pomogne vlasnicima pasa da budu što odgovorniji, pa od 15. maja 2024. godine subvencionira 50% troška čipovanja vlasničkih pasa za prvih 100 vlasnika koji se jave u veterinarsku stanicu Anima Vet. Označavanje ljubimaca kao i vakcinacija protiv bjesnila zakonska je obaveza svakog vlasnika i neizvršenje je predmet sankcionisanja.

Kao podršku humanom i trajnom rješavanju problema, Fondacija Dogs Trust u ovom gradu finansira sterilizaciju za vlasničke pse, a za pse na ulici sterilizaciju, vakcinaciju protiv bjesnila, čišćenje od unutrašnjih parazita, i označavanje ušnom markicom.