Direktor Javnog preduzeća "Vode Republike Srpske" Miroslav Milovanović prodao je oko 300 dužnih metara obale rijeke Trebišnjice, odnosno oko 12.000 metara kvadratnih, Konstantinu Lazareviću iz Modriče, koji je inače vlasnik firme "Kojo Komerc" iz ove opštine, bez da je o tome obavijestio lokalnu vlast u Trebinju.

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, komentarišući ovakav postupak, rekao je da Grad Trebinje neće dozvoliti izgradnju stambenih objekata na parcelama uz rijeku Trebišnjicu od mosta Branilaca Trebinja nizvodno.

CF81A1C1-AFA1-464A-862E-6768813EC525.jpeg

Ćurić je objasnio da regulacioni plan našeg grada za ovo područje predviđa izgradnju šetališta uz rijeku Trebišnjicu i privremene objekte, a time i zaštitu same rijeke.

"Tačno je da vlasnik nepokretnosti ne treba da obavijesti Grad Trebinje o prodaji u ovom slučaju zemljišta, ali je činjenica da Grad reguliše šta tu može da se gradi. Niko ne može da gradi bez saglasnosti Grada Trebinja", poručio je Ćurić.

Prema riječima gradonačelnika, Grad Trebinje je ranije proveo proceduru izrade konkursnog rješenja za to područje i da se nije odustalo od izgradnje šetališta do Manastira Tvrdoš, koje treba da se gradi i preko parcela koje su "Vode Republike Srpske" prodale Konstantinu Lazareviću iz Modriče.