Nekoliko stotina ljudi okupilo se večeras na protestu u Podgorici pod sloganom "Mora da ide", a glavni zahtjev je ostavka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića kao glavnog izvora problema u državi.- Ovo je prvi protestni skup da mu poručimo da mora da ide. Riješili smo da se borimo mirno i nenasilno - rekao je Nikola Grdinić, predstavnik Grupe građana, koja organizuje proteste.protest-podgorica.jpg

On je istakao da je Đukanović državu napravio zavisnom od njega, iako je obećao da će se posvetiti očuvanju njene nezavisnosti i suvereniteta.

- Najveći je izvor problema i mora da ide. Sve i da je dobro bilo 30 godina njegove vladavine, vrijeme je da ide. Hoćemo da vlast koju izaberemo na normalnim izborima bude servis građana, a ne da dijeli građane i šalje fašističke poruke. Trudićemo se da se otpor širi - istakao je Grdinić.

Novo okupljanje najavio je za srijedu, 5. februar, ispred Skupštine Crne Gore.

- Izvršićemo pritisak na njega da ode. To smo dužni ovoj zemlji - poručio je Grdinić, te najavio i protest ispred zgrade Predsjedništva za sedam dana.

Okupljeni su poslije obraćanja organizatora krenuli u protestnu šetnju do kraja Ulice slobode, pa bulevarom do Skupštine i Vlade.

Protestna povorka zaustavila se ispred zgrade predsjednika, uzvikujući "Milo, odlazi", a policiji su poručili "Ne čuvajte lopova" i "Stanite uz nas, jer pada ova vlast". Kratko su se zadržali i ispred Skupštine Crne Gore.

Ispred zgarada Predsjedištva i Skupštine bila je postavljena metalna ograda, a iza nje po nekoliko policajaca u uniformama. Protest je završen mirno.