DSC05612-min.jpg (369 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić obišao je danas Amiru Fatkić i Zdenka Vasiljevića, kojima je grana drveta urušila dio krova na kući u Starom gradu.

Ćurić je istakao da su pripadnici civilne zaštite HET-a na terenu i da je u toku čišćenje urušenog dijela krova.

“Grana stabla koja je pala i urušila dio krova je uklonjena, sada se uklanja ostatak stabla i krov će privremeno biti zaštićen najlonom jer su i za popodnevne časove meteorolozi najavili kišu. Na ovom objektu je pričinjena najveća merijalna šteta od jutrošnjeg neveremena. Grad će u skladu sa svojim mogućnostima biti na raspolaganju”, naveo je Ćurić.

DSC05622-min.jpg (214 KB)

On je istakao da jako olujno nevrijeme prouzrokovalo materijalnu štetu širom grada, a da su na terenu od ranih jutarnjih časova sve dežurne ekipe.

“Na terenu su vatrogasci, pripadnici gradske i HET-ove civilne zaštite, dobrovoljna vatrogasna društva, radnici Ekologije i bezbjednosti, preduzeća Komunalno. Rade širom grada i treba će im vremena da sve vrate u pređašnje stanje. Hvala svim građanima na razumijevanju”, naveo je Ćurić.

Prema njegovim riječima, vjetar je iskrčio više stabala drveća te je odlomljen veliki broj grana.

“Ukoliko je nevrijeme napravilo materijalnu štetu, građani to treba da prijave na broj 121. Sve prijave će obići komisija za procjenu štete”, naveo je Ćurić.

Jako olujno nevrijeme u ranim jutarnjim časovima paralisalo je Trebinje, a jačina vjetra bila je i do 97 kilometara na čas, što je među najjačim iakada zabilježenim u Trebinju.

Godine 2019., kada je vjetar napravio štetu na objektu zatvorenog bazena i Gradskom parku, duvao je 91 kilometar na čas, a jutros je to bilo 97 kilometara na čas.

DSC05630-min.jpg (361 KB)