Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je upriličio prijem za učenike Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, članove navijačke grupe „Mlađi tigrovi“, koji su organizovali humanitarnu akciju za prikupljanje novčanih sredstava za našu sugrađanku Marinu Vujinović.


Oni su tokom tri dana, koliko je akcija trajala, postavili humanitarne kutije na nekoliko mjesta u gradu i tom prilikom su skupili 4.000 KM.


„Ovaj postupak je vrijedan pažnje i pohvale jer su pokazali veliku humanost, čovjekoljublje i želju da pomognu“, rekao je Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.


„Naša želja je bila da pomognemo da Marina Vujinović ima život kao mi. Tu smo da joj pomognemo koliko možemo, a ukoliko ponovo nekome bude trebala pomoć, tu smo da se odazovemo“rekao je Srđan Čabrilo jedan od učesnika akcije i član navijačke grupe „Mlađi tigrovi“.


Profesor, Dejan Dragović, jedan od razrednih starješina rekao je da ovim učenicima treba odati veliko priznanje.


„Hvala najprije gradonačelniku Mirku Ćuriću koji je prpoznao trud i humanost ove djece koji su pokazali svoju humanu stranu i nadam se da će, u slučaju potrebe, i u budućnosti slično reagovati“, rekao je Dragović.


Dvanaestogodišnja djevojčica iz Trebinja sa višestrukim smetnjama u razvoju Marina Vujinović 19. aprila otputovaće u Novi Sad na liječenje, nakon što je u humanitarnoj akciji prikupljeno neophodnih 13.500 evra, potvrdila je Marinina majka Dubravka. Humanitarne akcije za Marinu su organizovali brojni privredni kolektivi, sportski klubovi i ugostiteljski objekti sa područja grada Trebinja.


Izvor: RT