IMG_20210621_103555.jpg (311 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je djeci i nastavnicima sa Kosova i Metohije koji su sinoć doputovali u naš grad poželio ugodan boravak u gradu na Trebišnjici.

Obraćajući im se u Kulturnom centru Trebinje Ćurić je naveo da ga raduje što su djeca i prijatelji sa Kosova i Metohije i ove godine u Trebinju i što će biti sklopljena brojna prijateljstva, možda i kumstva kako je bila praksa prethodnih godina.On je dodao da je ovaj projekat od izuzetnog značaja.

„Kosovo i Metohiju svi nosimo u svojim srcima. Ogromna je razlika kada boravite na tom području i kada pričamo o Kosovu i Metohiji. Lično sam se sa svojim saradnicima uvjerio kako je živjeti na Kosovu i Metohiji, nažalost veoma je teško, ljudi su izloženi stalnom pritisku. Njima ne treba pomoć, njima treba podrška koju smo mi spremni da pružimo u svakom trenutku“, naveo je Ćurić.

On je zahvalio i svim trebinjskim porodicama koje su primile goste sa Kosova i Metohije.

Novica Lukić, nastavnik iz Velike Hoče ističe da su djeca jako zadovoljna.

„Grad je prelijep, ono što smo mogli da vidimo od sinoć djeci se svidjelo. Nadam se da ćemo ovih sedam dana koliko ćemo boraviti u Trebinju provesti u sreći i radosti sa našim domaćinima i srodnicima iz Republike Srpske“, rekao je Lukić.

Atanasija Đurić iz Orahovca je je prvi put u Trebinju i prezadovoljna je svim što je do sada vidjela.

„Meni je ovdje super, nikada nisam bila u Trebinju, sada se baš lijepo provodim“, kaže Atanasija.

Viktorija Marković, iz Velike Hoče kaže da je i ona po prvi put u Trebinju te da joj se sviđa grad.

„Drago mi je što smo ovdje, sa drugarima iz Trebinja se lijepo provodimo, pričamo o društvu, o školi. Planiramo da posetimo neka zanimljiva mjesta u Trebinju, ustanove kulture“, kaže Viktorija.

Oni su danas obišli centar grada i u pratnji turističkog vodiča upoznali se sa istorijom Trebinja i kuturnim znamenitostima.