gradska-uprava-vijest-1500x1080-min.jpg (185 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je sa djecom poginulih boraca sa područja našeg grada koja još uvijek nisu zaposlena, navodeći da je dogovoreno da se nakon tri mjeseca sagleda šta su Grad i ostale nadležne institucije učinile da riješe egzistencijalno pitanje ovih naših sugrađana.

Ćurić je rekao da prema evidenciji Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu ima 46 nezaposlene djece poginulih boraca, dok se sastanku odazvalo njih 38.

„Grad će objaviti poseban program podrške za njihovo zapošljavanje i dogovor je da poslije tri mjeseca ponovo razgovaramo i vidimo šta smo uradili“, istakao je Ćurić.

On je kazao da su tokom razgovora istaknuti različiti vidovi rješavanja njihovog zapošljavanja – od zapošljavanja u javnom i privatnom sektoru do finansijske podrške za samozapošljavanje, a sve prema zahtjevima ovih lica.

„Sami su mi rekli da je ovo prvi put da je jedan gradonačelnik razgovarao sa svima njima zajedno. Žao mi je što pojedinci pokušavaju da iskoriste djecu poginulih boraca u dnevno-političke svrhe i medijsko eksponiranje“, istakao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, Grad je već pokrenuo izradu posebnog programa podrške, koji će uskoro biti objavljen, a sve u skladu sa dogovorom sa djecom poginulih boraca.

On je pozvao i preostalu djecu poginulih boraca koja nisu prisustvovala sastanku da se jave u nadležno gradsko Odjeljenje za boračko-invalidska pitanja kako bi se sagledale i njihove potrebe oko zapošljavanja.

Sastanku su, osim Ćurića, prisustvovali i predsjednik Skupštine grada Dragoslav Banjak, načelnik Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja Miodrag Novokmet, direktor područne Privredne komore Trebinje Veselin Savić i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – filijala Trebinje Dragan Popović.