Gradonačelnik Luka Petrović oprostio se danas, na zasjedanju Skupštine grada, od svojih saradnika u Gradskoj administraciji i odbornika u Skupštini grada.

Petrović je istakao da je danas njegov posljednji dan na funkciji gradonačelnika Trebinja i da već od sutra preuzima dužnost generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske.


U proteklom dvogodišnjem period, zajedno sa saradnicima, uspio je da podmladi kadrove, stvore uslove za funkcionalnije mjesnih zajednica, na kvalitetniji način organizuju rad Gradske uprave uvodeći ISO standarde i BFC sertifikat.

"Usvojili smo i srednjoročni plan investicija, uspostavili bolju komukaciju sa vlada Republike Srpske i Srbije, te sa Eparhijom ZHiP", naveo je Petrović.

Prema njegovim riječima, sve što su radili u proteklom periodu dovelo je do stvaranja radne atmosfere čiji su rezultati 32 socijalna programa i 52 konkretne investicije.


"Dosadašnji rad treba nastaviti na isti način, još bolje. I dalje sam u Trebinju, 100 metara od Gradske uprave. Zajedno smo i dalje. Uvijek je bilo neriješenih problema, ali smo tu da ih rješavamo. Zajedno možemo mnogo više", naveo je Petrović.

Petrović je istakao da mu je najdraže što su rad primjetili ne samo Trebinjci, već građani širom Republike Srpske, pa čak i regiona.

"Izbiorni rezultat me delegirao da idem dalje, a da li sam ovu odluku trebao da donesem sada ili poslije -odgovorićemo za nekoliko godina. Ali procjena je da nakon ovog izbornog povjerenja treba da nastavim dalje, na mjestu generalnog direktora ERS-a, odakle ću moći mnogo više da pomognem i intenziviram investicije kako bi budžeti istočnohercegovačkih opština bili veći", poručio je Petrović.


Petrovića će do vanrednih izbora, koji će biti održani najduže u roku od 90 dana, mijenjati njegov zamjenik Mirko Ćurić.


"Ima istu volju i energiju kao i ja", rekao je Petrović.


Izvor: Grad Trebinje