Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je posjetio rukovodstvo i proizvodne pogone „SL Industrije alata Trebinje“ i upoznao se sa aktuelnim privrednim trenutkom ovog proizvodnog kolektiva, koji gotovo cjelokupnu proizvodnju plasira na inostrano tržište.
„Grad Trebinje će uskoro pomoći u sanaciji oborinskog kanala čije vode čak i zalaze u pogon“, rekao je Petrović.


Prema njegovim riječima, neophodno je riješiti i put za prilaz transportnih vozila koji dolaze u Industriju alata, a biće obavljeni i poslovi u rješavanju pojedinih komunalnih problema u blizini same zgrade Industrije alata.


Zahvaljujući se na posjeti generalni direktor „SL Industrije alata“ Branka Ratković je rekla da ovaj privredni kolektiv sa Gradom Trebinjem ima dva sporazuma o zapošljavanju pripravnika i demobilisanih boraca.
„Izuzetno sam zadovoljna radom ovih mladih ljudi i hvala gradonačelniku koji je izrazio spremnost da se ovi problemi, vezani za komunalna pitanja, u najskorijem roku riješe“, rekla je Branka Ratković, koja je istakla da je razumijevanje lokalne zajednice dobrodošlo ovom privrednom kolektivu, koji trenutno ima zaposleno 520 radnika.


Izvor: Grad Trebinje