Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović organizovao je danas prijem za košarkašice, stručni štab i upravu ŽKK „Trebinje 03“ povodom osvajanja titule šampiona RS.


Malene će u narednoj sezoni igrati u takmičenju rezervisanom za najbolje bh. klubove, kao i pod novim imenom „Leotar 03“, jer su postali članovi Sportskog društva „Leotar“.
Petrović je izrazio zadovoljstvo što ovaj klub ima potencijal i što će u narednom periodu moći da se osloni na domaće snage i obećao da će Gradska uprava u narednom periodu da značajnije podrži ovaj klub.
„Za novu sezonu u Premijer ligi BiH biće im potrebna značajna finansijska sredstva i mi ćemo ih podržati putem Sportskog društva ‘Leotar’, kao i sve druge aktivnosti kluba, a sve sa ciljem da što više djece trenira u ovom klubu i promoviše naš grad“, naveo je Petrović.
On je rekao da će Gradska uprava svim igračicama šampionskog tima ŽKK „Trebinje 03“ kupiti po par novi sportskih patika.

Dragan Mrdić, predsjednik ŽKK kluba „Trebinje 03“ je istakao da su sve mlađe selekcije na takmičenjima u RS i BiH osvojili medalje.
„Gradska uprava nas podržava i mi smo joj uzvratili osvajanjem titule šampiona RS. Nadamo se da ćemo u Premijer ligi BiH osvojiti značajan rezultat, ali najvažnije je da držimo djecu na okupu i da treniraju, kako bi postali dobri ljudi na ponos našeg grada“, istakao je Mrdić.
Milorad Nadaždin, trener ŽKK kluba „Trebinje 03“ zahvalio se gradskoj upravi na podršci u prošloj sezoni koja je za njih bila odlična, kako za pinorke, tako i za kadetkinje, juniorke i prvi tim.
„Ova djeca mogu mnogo i sigurno su najbolja u svim selekcijama u BiH“, rekao je Nadaždin.
Snežana Dostinić, kapiten „malenih“ se zahvalila gradonačelniku na pomoći i obećala da će u narednom periodu da treniraju još kvalitetnije i ozbiljnije, kako bi se najbolje predstavile u takmičenju rezervisanom za najbolje bh. klubove.
ŽKK „Trebinje 03“ broji oko 120 košarkašica u svim uzrasnim kategorijama.
Radio Trebinje