Stadion Police 1.jpg (358 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Elektroprivrede Luka Petrović obišli su danas radove na postavljanju reflektorske rasvjete na stadionu "Police".

Ukupna vrijednost projekta je oko 1.670.000 KM.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, ovo je ugovor koji je sklopljen prošle godine, naravno uz podršku skupštinske većine.

„Radovi su u toku. Rok je 90 dana, međutim imali smo malo poteškoća, a želimo da svima izađemo u susret. Da vidimo šta je to što treba da uradimo po pitanju pećine koja se pojavila. U svakom slučaju to neće ništa značajno usporiti završetak radova, već mislim da će biti ispoštovano na vrijeme. Ono što se odigravalo prije preko dana, sada će moći i u toku večeri i biće sve na višem nivou. Značajno će da promjeni i sliku u sportu i u gradu. Jer ovo ipak zaslužuje Trebinje i na ovakav projekat je čekano dugi niz godina“, kaže gradonačelnik Trebinja i dodaje da ovo nije tačka na ulaganje u sport.

„Već smo sklopili ugovor za izgradnju pomoćnog terena. Zahvaljujem Fudbalskom savezu na podršci i njegovom predsjedniku kao i članovima koji su nam vjerovali i vjeruju. Da je lako, nije. Treba objasniti uvijek pojedincima zašto se ulaže ovoliki novac u ovo, ali nas interesuje mišljenje i potrebe većine. A mi prije svega ovo radimo zbog 2.100 djece do 18 godina koji se bave sportom, jer ovaj refletor nije samo za fudbal već i za druge sportove. Ovdje ima i atletska staza koju koriste i drugi klubovi“, objasnio je gradonačelnik Ćurić i dodao da postoji još planova i za stadion Leotara i za druga sportska mjesta.

„Dobili smo podršku i energetskog sektora. Imamo planove da ulažemo u Sportsku dvoranu jer ne zadovoljava sve uslove koje treba da zadovoljava. Kada nađemo sredstva, da pravimo novi  i veći objekat“, dodao je gradonačelnik.

Predsjednik Upravnog odbora FK „Leotar“ Rajko Mičeta je istakao zadovoljstvo zbog estetike i dinamike radova.

„Danas su u obilazak radova došli ljudi koji su pokretač ove ideje i cijelog projekta. Ja imam veliku zahvalnost da iskažem jer će ovo donijeti dodatni komfor ljudima koji dolaze na stadion. Jer stadion već deset godina se parcijalno dorađuje i gradi. Naravno, neće se na ovome stati, postoje idejni projekti koje treba u budućnosti da realizujemo“, kaže Mičeta.