Povodom 23. aprila, Svjetskog dana knjige, danas je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurićposjetio je Narodnu biblioteku Trebinje i simbolično, izdavajući knjige kao bibliotekar, podržao ovaj značajni datum.


Direktor Narodne biblioteke Trebinje Milosava Supić Vuković izrazila je zadovoljstvo današnjom posjetom gradonačelnika Trebinja i naglasila da je ova ustanova kulture uvijek imala pomoć lokalne zajednice.


„Jedinstven je primjer u RS da nijedan naš zahtjev upućen gradskoj upravi za bilo koju vrstu pomoći nije odbijen“, rekla je ona i zahvalila se ne samo gradonačelniku Mirku Ćuriću, nego i svim privrednim kolektivima grada Trebinja koji podržavaju rad biblioteke.


„Naše zajedničko obilježavanje Svjetskog dana knjige je poruka građanima Trebinja da uživaju u ljepoti pisane riječi, i lijepa atmosfera u ovoj ustanovi kulture i brojno članstvo čine me sretnim i zadovoljnim“, rekao je gradonačelnik Trebinja.


Gradonačelnik Trebinja je istakao da su napravljeni prvi koraci ka dodatnoj promociji Legata Jovana Dučića a sve u cilju da se građani Trebinja upoznaju sa značajem zaostavštine našeg velikog pjesnika.


Svjetski dan knjige proslavlja se širom sveta od 23. aprila 1995. godine, kada je ustanovljen na Generalnoj onferenciji UNESCO-a u Parizu.


Izvor RT