IMG_20230912_113510_resized_20230912_113550446.jpg (468 KB)

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je danas prijem za rukometaše Leotara, koji su proteklog vikenda osvojili Kup Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja je kazao da ga ovaj rezultat nije iznenadio jer je od samog početka vjerovao u njih.

“Da smo vjerovali u njihov uspjeh govori činjenica da smo prošle godine i kada nisu osvojili prvo mjesto, organizovali prijem. To je zbog ogromne vjere u RK “Leotar”. Grad Trebinje će i u narednom period nastojati da da dodatni motiv i kada su u pitanju finansije i kada je u pitanju infrastruktura. Ovaj rezultat je još jači motiv za realizaciju izgradnje nove Sportske dvorane, zajedno sa energetskim sektorom Elektroprivrede RS, kao i podrškom Vlade RS. Na nama je da stvorimo bolje uslove pa da se što veći broj djece bavi sportom jer je to glavni cilj, da svako dijete ima priliku da se bavi sportom”, kazao je gradonačelnik Ćurić.

Stevan Bekan, predsjednik upravnog odbora RK Leotar je čestitajući momcima koji su ostavili srce na terenu kazao da je ovo sjajna priča i za klub, grad i navijače.

“Hvala svim sponzorima, Gradu Trebinju, Elektroprivredi RS, HET-u, prijateljima, navijačima, svi smo jedan tim, jedna porodica. I dalje ćemo se truditi i korak po korak graditi uspjehe”, kaže Bekan.

Direktor RK “Leotar” Dragiša Koraćević se zahvalio prijemu i podršci koju dobijaju od Gradske uprave.

“Zasluženo smo pobjedili i dobili trofej i on je plod vrijednog rada. Konačno su se složile kockice”, kazao je on.

Kapiten RK “Laeotar” Aleksandar Milojević kaže da su on i njegovi saigrači imali zaista veliku energiju, ali i želju da pobijede nakon što su prošle godine na Kupu osvojili drugo mjesto.

"Nadam se da ćemo ovu energiju zadržati i tokom naredne sezone, jer smo svi mi vjerovali u pobjedu i čim smo izašli na teren znali smo da će utakmica biti prava, a mi smo svih 60 minuta u toj energiji i vjeri izdržali, čak i onda kada se topila naša prednost. Ja sam imao najveću vjeru i samo je trebalo da ubjedim ostale igrače da ćemo uspjeti”, kazao je Milojević.