Gradska uprava izdvojila je 21.529 KM, a Vlada RS 19.830 KM domaćinstivima u Trebinju koja su pretrpjela štete u prošlogodišnjim požarima, saopšteno je na službenoj stranici Grada Trebinja, nakon sastanka gradonačelnika Luke Petrovića i načelnika Odjeljenja za opštu upravu Nenada Milićević sa mještanima na čijim je imanjima pričinjena šteta.


„Gradska uprava je formirala komisiju za procjenu štete koja je obišla požarišta. Svi koji su prijavili štetu pričinjenu u požarima su obuhvaćeni ovom procjenom. Utvrđene su direktne štete u iznosu od 137.863 KM. Oštećenima će biti isplaćeno 41.359. KM, što čini 30% od procjenjenih direktnih šteta. Iznosi koji će biti isplaćeni su od 60 KM do 9.500 KM, zavisno od štete koja je pričinjena“, kažu iz Gradske uprave, te dodaju da je ovo prvi put u poslednjih petnaest godina da je Grad Trebinje izdvojio sredtva za ovu vrstu obeštećenja.
Petrović se nada da će mještani ova sredstva iskoristiti za obnovu zasada koji su im uništeni u požarima.
Gradonačelnik je u razgovoru sa mještanima istakao da je veoma važno da učestvuju u programima podrške agraru, koje sprovodi Gradska uprava i Agrarni fond.


Radio Trebinje