Gradsko pozorište Trebinje u posljednjih deset godina bilježi izuzetne rezultate, a samo u prethodnih godinu dana osvojilo je petnaest nagrada.



Rukovodilac pozorišta Željko Milošević danas je, predstavljajući rezultate rada od 2005. godine, istakao da o ovom pozorištu dovoljno govore mnogobrojna priznanja i stotinjak nagrada koje su osvojene širom BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske.
On je napomenuo da su za to najzaslužniji oni koji rade na ovim kulturnim projektima.
Od 2007. godine, kada je u Trebinju na "Festivalu festivala" Igor Bošnjak dobio prvu zlatnu masku za scenografiju, ovo pozorište se ni sa jednog festivala nije vratilo bez nagrada.
Na teatarskom festivalu BiH "Fedra 2017", ovo pozorište je osvojilo najviše nagrada-za najbolju predstavu, režiju, glumu, debitantsku, te epizodnu ulogu.

Milošević kaže da su mu posebno drage nagrade sa "Festivala festivala" koji se održava u Trebinju, jer smatra da je u svom gradu najveća odgovornost igrati, te da su i žiri i publika rigorozniji prema domaćinima nego prema gostima.
"Volio bi da trud, odricanje i zalaganje ljudi koji rade u pozorištu budu još bolje prepoznati od Grada, kako bismo u budućnosti imali instituciju kulture koja će na sveobuhvatniji način predstavljati Trebinje", naveo je Milošević i dodao da su i dosadašnjim nastupima na festivalima doprinijeli promociji i dobrom imidžu grada.

Darko Kurtović, koji u Gradskom pozorištu Trebinje igra više od 30 godina, kaže da bi volio da se još više bavi pozorištem, da ono još više zaživi, da imaju redovan repertoar, te da gostuju kao što to rade i neka druga amaterska pozorišta.
"Imamo kvalitet i kapacit da tako bude. Rado smo viđeni gosti gdje god da se pojavimo i naš rad je prepoznat kao ozbiljan", kaže Kurtović.
SRNA