Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić naložio je Graničnoj policiji BiH da zabrani ulazak u BiH državljanima iz zemalja koje su najviše pogođene virusom korona.zabrana-granična.jpg

- Konstatovana je potreba o donošenju svih mjera na sprečavanju širenja i suzbijanja virusa korona prema zahtjevima entitetskih institucija i u skladu sa preporukama epidemiologa i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije. U skladu sa ovim, molim vas da odmah preduzmete radnje iz vaših ovlašćenja i odgovornosti u smislu zabrane ulaska u BiH za strane državljane iz područja sa intenzivnom transmisijom virusa korona. Ovo se posebno odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Kine, Južne Koreje i Irana", navodi se u dopisu upućenom direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću - prenosi Kliks.

Sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Zoranom Tegeltijom na čelu juče je organizovan hitan sastanak kojem su prisustvovali premijeri Republike Srpske Radovan Višković i Federacije BiH Fadil Novalić, a Savjet ministara se saglasio da su neophodne hitne i efikasne mjere radi zaštite javnog zdravlja.

U BiH je,do sada, ukupno sedam osoba sa potvrđenim virusom korona - četiri u Banjaluci i tri u Zenici.