Incidentna situacija na Savskom trgu u Beogradu, polaznom stajalištu linije 860, snimljena je kasno sinoć, kada je grupa migranata pokušala da uđe u autobus bez plaćene karte. Situacija je eskalirala pošto je jedan od njih krenuo u fizički obračun sa vozačem i potpuno izgubio kontrolu, da bi ga na kraju smirivali i zadržavali ostali migranti.migranti-bgd.jpg

Ovaj problem, međutim, dešava se svakodnevno. Scenario je isti - grupa muškaraca pokušava da uđe u vozilo, svađaju se sa vozačem i putnicima, prijete, udaraju pesnicama...

- Sinoć je situaciju smirila jedna grupa mladića koji su se nalazili u autobusu, inače, ne znamo kako bi se završilo. Svakodnevno imamo problem sa migrantima koji neće da plate kartu, pa ulaze u raspravu sa vozačem i putnicima. Prete, gestikuliraju kao da će mu odseći glavu, pucati... Nismo imali zabilježen fizički napad na vozača, uglavnom su to pretnje, ali dešava se i da udaraju pesnicama o staklo - rekli su za Telegraf u prevozniku Strela Ub.

Često ne postoji način da vozač onemogući takvim putnicima da uđu u autobus i onda nastaju drugi problemi.

- Maltretiraju putnike, ostavljaju flaše, naprave haos u autobusu. Naši ljudi ne znaju šta da rade. Uvijek ih je po četiri do šest u grupi. Dešava se da uđe, na primjer, njih šestoro, a da kupe tri karte. Odbijaju da izađu i niko ne može da ih izbaci - kažu u Streli.

Kako kažu, njihova vozila za Obrenovac su nova, i ne mogu da dozvole da putnici, bili to migranti ili ne, koji neće da plate kartu ulaze i uništavaju autobuse.

Više u video zapisu.