Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske napustili su juče sjednicu Izvršnog odbora partije na kojoj su tražili da se Petar Đokić smjesta povuče sa mjesta ministra rudarstva i energetike Republike Srpske.

skoko-djokic.jpeg

Po napuštanju sjednice održali su sastanak kluba poslanika gdje su donijeli zaključak da od premijera Radovana Viškovića traže smjenu ministra rudarstva i energetike i predsjednika Socijalističke partije Petra Đokića!

Ipak Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije (SP) saopštio je da ne podržava samoinicijativno djelovanje grupe narodnih poslanika ove partije i da odbacuje kao neosnovane njihove zahtjeve za smjenu lidera SP Petra Đokića.

Izvršni odbor Glavnog odbora SP zauzeo je stav da daje punu podršku Đokiću, navodi se u saopštenju.

– Najviši organi SP će u narednom periodu donijeti određene odluke u skladu sa statutom partije povodom ove samoinicijative grupe poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske – dodaje se u saopštenju.

Šef kluba poslanika SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Maksim Skoko izjavio je večeras da je na sjednici poslaničkog kluba donesena odluka da od predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića bude zatražena smjena ministra energetike i rudarstva Petra Đokića, koji je i lider SP.

Skoko je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je danas prekinuta sjednica Izvršnog odbora SP nakon što su narodni poslanici iz te stranke izrazili nezadovoljstvo Đokićevim radom na poziciji ministra energetike i rudarstva.

Osim Skoka oglasili su se i predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banja Luka i narodni poslanik Goran Selak i predsjednik regionalnog odbora Socijalističke partije Krajina i bivši ministar rada i boračko invalidske zaštite Milenko Savanović.

Selak je naglasio da nijedan pojedinac ne može da bude iznad statuta partije ili da radi suprotno politikama za koje se zalažu Socijalisti, a Savanović je poručio da je ostavka najmanje što Petar Đokić može da uradi kako bi doprinio partiji.