Tirana: Haos pred Zvezdinim hotelom (Foto:AP Photo / Hektor Pustina) -
Crvena zvezda danas u okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje albanskom predstavniku Tirani, čiji huligani ne miruju. Odmah poslije žrijeba pokazali su da ne namjeravaju da prirede dobrodošlicu za srpskog prvaka, a sada su otišli i korak dalje.

Nisu davali Zvezdinoj ekspediciji "oka da sklopi". Nakon što su poslije žreba priredili koreografiju u kojoj se veličaju pojedine vođe tzv. "Oslobodilačke vojske Kosova", a prikazali i nožem probodenu jagodu, koja već godinama simbolično stoji na zvezdaškim barjacima u čast navijača Marka Ivkovića ubijenog nožem u Istanbulu, sada su navijači FK Tirana riješili i da ometaju san crveno-bijelih.

VIDEO

Navijačka grupa koja sebe zove "Tirona fanatikos" je, naime, došla u većem broju oko hotela u kome je smještena fudbalska ekspedicija FK Crvena zvezda i, usred noći - priredila buku, a u centru pažnje bio je vatromet.

VIDEO

Po dolasku u Tiranu, Zvezdin trener Dejan Stankoviće rekao je da ga nikakve tenzije ne zanimaju već da su crveno-bijeli došli samo da igraju fudbal, a onda je i otkrio šta su radili ljudi koji su mu prilazili u albanskoj prestonici, prenosi Blic.

VIDEO

Kapacitet krajnje neobičnog stadiona u Tirani na kome će se igrati je 22.500 gledalaca, ali zbog pandemije korona virusa publike na najvećem sportskom objektu u Albaniji ovoga puta neće biti.

I pored toga, domaćini strahuju od političkih provokacija, zbog kojih su uputili posebnu molbu lokalnoj policiji.

Meč između fudbalera Tirane i Crvene zvezde igra se večeras od 20 sati, a pobjednik će se plasirati u treću rundu kvalifikacija.