policija rs.jpg (221 KB)

U nastavku akcije "Oganj" u Trebinju je uhapšeno pet lica, dok se za dva lica još traga.

- Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizuju nastavak akcije "Oganj" koja se odnosi na rasvjetljavanje krivičnih djela oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i izazivanje opšte opasnosti, počinjenih 2020. i 2021 godine na području Trebinja - saopšteno je iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da je slobode lišeno pet lica koja se dovode u vezu i sa izvršenjem drugih krivičnih djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, teška krađa izloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, dok se za dva lica još traga.

U toku pretresi na više lokacija na području Trebinja.

Nakon završenih aktivnosti koje provodi Uprava kriminalističke policije sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Trebinje, nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ukupno 11 lica.

Među licima lišenim slobode su i jedan policijski službenik PU Trebinje koji će biti suspendovan i jedan bivši pripadnik MUP-a, navedeno je u saopštenju.