Hapšenje u Budvi: „Iglodržačem“ napao medicinsko osoblje?

BUDVA - Budvanska policija uhapsila je muškarca P.R. koji je, kako su naveli u prijavi, oštrim predmetom, "iglodržačem", krenuo fizički da nasrne na medicinsko osoblje, pokušavajući da ih povrijedi.

"Na lice mjesta izašli su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva gdje su zatekli P.R. koji je, kako se navodi u prijavi, prilikom ukazivanja ljekarske pomoći u jednom trenutku uzeo oštri predmet i krenuo fizički da nasrne na medicinsko osoblje, pokušavajući da ih povrijedi i tom prilikom lomi i inventar", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su uz upotrebu sredstava prinude uspjeli da savladjuju P.R, te su o svemu obavijestili tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je ovlastio policijske službenike da obave uviđaj.

Tom prilikom je utvrđeno da je P.R. oštetio ulazna vrata u HMP Budva, polomilo više stakala i oštetio službeno vozilo Hitne.

"Postupajući tužilac se izjasnio da se u radnjama P.R. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari, te je po njegovom nalogu P.R. lišen slobode i priveden na dalje postupanje 27. septembra", zaključuju iz policije, prenose Vijesti.me.