Hapšenje u Crnoj Gori: Maloljetnik i osamnaestogodišnjak vježbali pucanje na planini
PODGORICA - Maloljetnik i osamnaestogodišnjak uhapšeni su u Plavu nakon što je policija postupila po saznanju da su iz kuće iznosili automatsku pušku da bi vježbali gađanje na obližnjoj planini.


Službenici Regionalnog Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući na osnovu saznanja da dva lica, od kojih je jedno maloljetno, iz kuće iznose automatsku pušku kako bi vježbali gađanje, izvršili pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Plavska policija je juče, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik od 14 godina.

Tom prilikom policija je pronašla automatsku pušku marke CZ sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP sa tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke "CZ" M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke "mauzer" sa važećim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62 milimetra, vazdušnu pušku i jedan lovački nož, navodi se u saopštenju.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su maloljetnik i A.M. (18) iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu kako bi vježbali gađanje iz ovog oružja.

O događaju je obaviješten tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu koji je naložio da maloljetnik i A.M. budu uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu u dalju nadležnost, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U drugom događaju, Uprava policije je saopštila da je protiv maloljetnika podnesena krivična prijava zbog tuče u školi.

Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Bar su protiv maloljetnog muškarca podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i laka tjelesna povreda.

"Policiji je prijavljeno da je na času informatike u Srednjoj stručnoj školi u Baru izbila tuča dva maloljetna učenika i da je jedan od njih zadobio lake tjelesne povrede. NJemu je ukazana ljekarska pomoć", navode iz policije.

Policija je od aktera događaja prikupila saznanja u prisustvu roditelja, nakon čega je obaviješten državni tužilac koji je naložio da protiv jednog maloljetnika bude podnesena krivična prijava u redovnom postupku.