Plivači Kluba vodenih sportova „Leotar“ na prvenstvu Republike Srpske ostvarili su zapažen rezultat osvojivši sedamnaest medalja – pet zlatnih , tri srebrene i devet bronzanih medalja. Od plivača KVS Leotar najviše uspjeha imali su Helena Lakić i Uroš Kundačina.


Helena je osvojila četri zlatne medalje i dvije srebrene. Ona je svoju dominaciju u kadetskoj kategoriji na prostorima RS potvrdila u disciplinama 50m , 100m i 200m leđno i na 50m prsno gde se okitila zlatnim medaljama a na 50m delfin i 200m prsno osvojila je srebrene medalje, sa ovim rezultatima Helena nastavlja sa odličnim rezultatima iz 2017. godine u kojoj je ponijela titulu prvog sportiste grada Trebinja.
Uroš Kundačina se okitio sa sedam medalja , jednom zlatnom , jednom srebrenom i pet bronzanih medalja. Uroš je postao omladinski prvak RS na 200m prsno. Pored odličnog nastupa na 200m prsno Uroš je osvojio srebro na 100m prsno i bronzane medalje na 50m prsno , 200m i 400m mješovito i 1500m slobodno. Pored Helene i Uroša na GOB-u u Banja Luci i ostali plivači KVS Leotar ostvarili su zapažene rezultate u svojim kategorijama , Maja Špirto (2003) osvojila je dvije bronzane medalje na 100m i 400m slobodno, Teodora Kraljević (2005) osvojila je bronzanu medalju na 800m slobodno a treba istaći da je Teodora u još tri discipline bila nadomak medalje osvojivši četvrta mjesta, Kristina Piljević (2003) osvojila je bronzanu medalju na 200m prsno. Teodora Drapić , Stefan Grubač i Marko Šarović iako se nisu popeli na pobjedničko postolje u gotovo svim svojim disciplinama ostvarili su lični rekord.

„Moramo biti zadovoljni uspjehom naših plivača na prvenstvu RS , odlično su se nosili sa svojom konkurencijom i ostvarili zapažen rezultat. Helena i Uroš su opravdali priznanja sa nedavo održanog izbora sportiste grada Trebinja i potvrdili svoj neosporan kvalitet. Sa nestrpljenjem čekamo izgradnju pokrivenog Olimpiskog bazene gde ćemo dobiti uslove za rad tokom čitave godine koji će sigurno donijeti još bolje rezultate naših plivača“, istakao je Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.