Na olimpiskom bazenu Otoka u Sarajevu 29. i 30. decembra održano je otvoreno prvenstvo Bosne i Hercegovine za 2017 godinu u 25. metarskom bazenu.


Najuspješniji takmičar u redovima KVS Leotar bila je Helena Lakić koja se okitila sa četiri medalje. Helena je postala vicešampion BiH u B kategoriji na 50m leđno i 200m leđno, dok se na 50m delfin i 100m leđno okitila bronzanom medaljom. Sa ovim rezultatima Helena je potvrdila da zasluženo nosi titulu drugog sportiste Grada Trebinja za 2016. godinu i istakla kandidaturu da to potvrdi i u 2017. godini.

„Pored Helene i drugi takmičari KVS Leotar bili su ‘na visini zadatka’. Na državnom prvenstvu u Sarajevu naši takmičari su dokazali da se ravnopravno mogu nositi sa svojom konkurencijom u BiH. Iako su u ‘podređenom’ položaju u odnosu na uslove za treniranje u bazenu u odnosu na konkurenciju u Sarajevu su dokazali da ni malo ne zaostaju za njima. Sa izgradnjom zatvorenog bazena u našem gradu od ovih dokazanih takmičara i talenata možemo samo očekivati nove uspjehe i nove nastupe sportista iz Trebinja na najvećim svjestkim sportskim smotrama, kao što su, evropska, svjetska prvenstva i Olimpiske igre“, istakao je Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.