Plivačica Kluba vodenih sportova /KVS/ "Leotar" Helena Lakić proglašena je za najboljeg sportistu grada Trebinja za 2017. godinu, a Plivački vaterpolo klub /PVK/ "Leotar" najuspješniji je sportski kolektiv.



Prema odluci stručnog žirija tradicionalne manifestacije "Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja", drugo mjesto u kategoriji najboljih sportista pripalo je Mariji Kešeljević, članici ŽKK "Trebinje 03", a treće mjesto dijele Nikola Boljanović, član Džudo kluba "Leotar", i Veljko Jovanović, član PVK "Leotar".
U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva drugo mjesto pripalo je Džudo klubu "Leotar", a treće mjesto podijelili su Atletski klub "Leotar" i KVS "Leotar".
Najbolji trebinjski sportista Helena Lakić rekla je da joj je ova nagrada velika motivacija za nastavak karijere.



Nagradu u ime PVK "Leotar" primio je predsjednik Zoran Čučković, koji je istakao da je ovo potpuno zasluženo, jer je ovaj klub imao drugačiji pristup sportu u odnosu na sve druge.
Za najperspektivnije sportiste proglašeni su: Pavle Tupanjanin iz OKK "Leotar", Stefan Milinić iz AMKK "Leotar", Uroš Kundačina iz KVS "Leotar", Diana Kovač iz AK "Leotar", Matija Šegrt iz Kajak-kanu kluba "Trebišnjica", Rastko Spaić iz KBS Trebinje, Marija Zelenović iz OOK "Leotar", Jana Prcović iz OK "Leotar", te Sara Gaćina iz ŽRK "Leotar".
Među najperspektivnijim su i Anica Škrivan iz ŽKK "Trebinje 03", Aleksandar Šotra iz OSK "Leotar", Vidak Maljević iz Džudo kluba "Leotar", Miloš Ćeranić iz PVK "Leotar", Viktor Gurović iz AK "Leotar", Igor Miljković iz FK "Leotar", Đorđe Ratković iz RK "Leotar", Jovan Runjevac iz KK "Leotar" i Jelena Runjevac iz ŽOK "Leotar".
Posthumna priznanja dodijeljena su za Obrena Vukićevića-Šubaru, Milana Tasovca, Nenada Jeremića i Vuka Roganovića.
Zlatno pero dodijeljeno je novinaru portala "Trebinjelajv" Želimiru Kovačini, a zlatne plakete za životno djelo u sportu uručene su Nedi Gudelj, Vesni Ninković Tomić, Zlatku Kolaku, Radenku Pešku i Radojki Lizdek.
Ambasadori sporta za 2017. su plivačica Ivana Ninković, košarkašica Tamara Kapor i fudbaler Marko Mihojević.
Priznanje "Prijatelj sporta" dodijeljeno je Savi Škeri, a priznanje za najboljeg sportskog sudiju Draganu Porobiću.

Priznanje "sportski radnik" uručeno je predsjedniku Košarkaškog kluba "Leotar" Aleksandru Vujiću, a posebno priznanje za postignute sportske rezultate dobio je Auto-moto karting klub "Leotar".
Priznanje za učešće na olimpijskim igrama za mlade pripalo je Ognjenu Markoviću, članu OKK "Leotar", dok je Zlatnu plaketu za doprinos razvoju sporta osoba sa invaliditetom dobio Risto Vidaković, član Streljačkog kluba "Leotar RVI".
Specijalna nagrada za promociju zdravog načina života uručena je Milošu Bodirogi, članu Planinarskog društva "Vučji zub", a posebno priznanje dodijeljeno i Sportskom društvu "Leotar".
Manifestaciju "Izbor najboljeg sportiste grada Trebinja" organizuju Javna ustanova "Trebinjesport" i "Glas Trebinje", uz pokroviteljstvo grada.
Predsjednik žirija bio je Srđan Bubalo, a članovi Rajko Milojević, Miljan Ratković, Maja Todić, Veselin Klimović i Danijela Tadić.
U umjetničkom programu nastupili su Bobo Vučur i Marija Ninković.
SRNA