Hercegovačka kuća sa autohtonim proizvodima sa područja ove regije biće otvorena u martu ove godine i u Banjaluci.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda Grada Trebinja, u čijem sastavu će poslovati Hercegovača kuća kaže da na ovaj način žele da proizvode sa juga Srpske, koji se sve vise traže na tržištu plasiraju i na šire područje.“Od gradskih vlasti Banjaluke smo dobili besplatno na koristenje prostor koji se nalazi u uzem gradskom jezgru. Trenutno se sada radi adaptacija prostora i njegovo uredjenje, nakon cega ćemo izvršiti i njegovo opremanje. Ocekujemo da će svi radovi biti završeni do proljeca i da ćemo tada, kao sto smo i obećali, hercegovacke tradicionalne domace proizvode ponuditi kupcima i u drugim gradovima Republike Srpske”, istakao je Dutina.


On dodaje da ovo potvrdjuje i odlicnu saradnju dva grada, ali i opredijeljenost Trebinja da se jos čvršće poveže sa Banjalukom i sa njenim institucijama, kao i sa institucijama Vlade Republike Srpske.


Dutina napominje da će Hercegovačka kuća u Banjaluci na svojim policama imati širok asortiman proizvoda – vino, sir, džem, likere, sokove, ljekovito bilje, meleme, suhomesnate i druge autohtone proizvode sa područja Trebinja i susjednih opština.


“Na ovaj korak smo se odlučili nakon što smo se uvjerili da je Hercegovačka kuća u Trebinju koja posluje godinu i po dana opravdala očekivanja. Svakodnevno je posjeti na desetine gostiju i turista iz cijelog svijeta koji iz ovog objekta ne izađu “praznih ruku”, kaže Dutina.

hercegovacka kuca trebinje prodaja

“Otvaranje Hercegovačke kuće u Banjaluci značiće i proširenje otkupa proizvoda”, kaže Dutina.


Krajem godine u Agrarnom fondu održan je sastanak sa 30 poljoprivrednih proizvođača kako bi se ugovorio otkup proizvoda za narednu godinu.


„Proizvođači sa područja Trebinja ne mogu da proizvedu onoliko koliko je nama potrebno proizvoda. Samo za ovu sezonu trebaće nam 100 tona voća i povrća“, kaže Dutina i dodaje da su već saradnju proširili i na ostale Hercegovačke opštine.Izvor: Rejting