beograd-nocu-pogled-panorama-reka-kafici-.jpg (104 KB)

Od proljeća naredne godine „Hercegovačka kuća“ biće otvorena i u Beogradu, a tradicionalni hercegovački proizvodi po prvi put će se, osim u tri objekta u RS, nuditi i u Srbiji.

Veselin Dutina, direktor trebinjskog Agrarnog fonda, pri kome posluje i „Hercegovačka kuća“, kaže da su posljednjih dana decembra pokrenute procedure za otvaranje ovakvog objekta u prestonici Srbije i da je registrovano preduzeće koje će biti uvoznik hercegovačkih proizvoda u tu državu.

„Nakon januarskih praznika nastavićemo realizaciju ovog projekta, pronalaskom adekvatnog prostora, a zatim i opremanje objekta“, istakao je on.

Dutina je podsjetio da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posjete Trebinju 2018. godine, obećao da će prostor za „Hercegovačku kuću“ u Beogradu biti besplatan pet godina.

„Uslovi za to su se stekli ove godine nakon što su poljoprivredni proizvođači u istočnoj Hercegovini povećali obim proizvodnje, a Agrarni fond ima dovoljno kooperanta da svi objekti budu adekvatno snabdjeveni“ , navodi direktor trebinjskog Agrarnog fonda.