Rodoljub Drašković, hercegovački knez, odlučio je da izdvoji lična materijalna sredstva u Fondaciju sa namjenom da se uključi u rješavanje socijalnog statusa hercegovačkih porodica, koje su ostale bez redovnih materijalnih primanja uvođenjem vanrednog stanja, zbog pandemije „Korona virusa“.draskovic-rodoljub.jpg

Socijalna briga o socijalno nezbrinutim je odgovornost cijele društvene zajednice. Neće se, niti smije dozvoliti, stanje socijalne nezbrinutosti porodica u Hercegovini- poručuje Drašković.

Svjestan činjenice, da će mnoge porodice ostati bez ličnih primanja, zbog zabrane obavljanja privrednih djelatnosti, odlučio je da, ličnim donatorskim sredstvima, rješava materijalni status socijalno ugroženih porodica.

Drašković je pokrenuo inicijativu, zajedno sa Predsjednikom Upravnog odbora „Udruženja građana i privrede Hercegovine“ Lukom Petrovićem, da „Udruženje građana i privrede Hercegovine“ preuzme brigu rješavanja socijalnog pitanja najsiromašnijih porodica u Hercegovini.

Rodoljub Drašković poziva lokalne zajednice da Kneževoj Fondaciji dostave socijalne karte porodica koje su materijalno nezbrinute.

Slogom i jedinstvom, možemo i moramo zaštititi Hercegovinu od bijede i siromaštva, bez obzira čime je prouzrokovano- poručuje knez hercegovački Rodoljub Drašković.