Hercegovački potrošači najčešće se žale na javne usluge, dok nisu rijetke pritužbe na istu cijenu, a smanjenu gramažu proizvoda, istek roka trajanja, neistaknutost cijena, te neprofesionalnu prodaju, rekla je izvršni direktor trebinjskog Udruženja "Oaza" Nedeljka Ilijić.
Ona kaže da se ovom udruženju, koje se bavi zaštitom potrošača, na godišnjem nivou obrati oko 250 nezadovoljnih građana, napominjući da kod trgovaca i ugostitelja uglavnom uspiju da riješe primjedbe u korist potrošača.

Ilijećeva je rekla novinarima da građani imaju česte pritužbe na elektrodistribucije, odnosno na račune za električnu energiju, takse na račune, te na ugovore koji nisu adekvatno i dobro napisani i krše prava potrošača.
Iako ovo udruženje godinama radi na edukaciji potrošača o njihovim pravima, Ilijićeva napominje da je njih 50 odsto upoznato sa tim pravima, dok ostali nisu ili neće da znaju za njih, jer kao potrošači nisu bili oštećeni.
Predstavnici Udruženja "Oaza" danas su, povodom Svjetskog dana potrošača, u centru Trebinja dijelili građanima promotivni materijal o potrošačkim pravima
Srna