krf_grcka_aquatravel.jpg (145 KB)

Trebinjci i ostali Hercegovci se ovog ljeta najviše interesuju za Grčku kada je riječ o odmoru na moru, i to prvenstveno za posjetu ostrvu Krf, za koje je srpski narod i tradiocionalno i istorijski vezan, rečeno je Srni u trebinjskoj turističkoj agenciji "Frend travel".

"Kao i prethodnih godina, za odmor u inostranstvu je najtraženija Grčka, i to Krf, jer se u okviru tog odlaska može organizovati i posjeta ostrvu Vido za koje smo tradicionalno vezani", naveli su iz ove agencije.

Iz "Frend travela" napominju da je, osim Krfa, tražena i Lefkada jer su to najbliža ostrva u Jonskom moru.

Ove destinacije u Grčkoj su i najpovoljnije i mogu se naći već od 620 KM za devet dana, što uključuje noćenje sa doručkom i prevoz autobusom sa polascima iz Podgorice.

Iz ove agencije su ocijenili da se ljudi za odmor u Grčkoj odlučuju vjerovatno i zbog tradicionalnih veza sa grčkim narodom i značajnih istorijskih mjesta, poput Krfa.

Turistički radnici kažu da se Trebinjci interesuju i za odlazak u Italiju, za koju se, na Siciliji može naći aranžman sa avionskim prevozom već od 900 KM za šest dana.

Hercegovci zbog blizine na odmor na more najviše odlaze u Crnu Goru, kao i u Dubrovnik, i to najčešće na dan i u sopstvenoj organizaciji.