Pojedini hercegovački poslanici postali su pravi komedijaši u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Ovih dana posebno su podigli medijsku“prašinu“. Ilija Tamindzija govoreći o zaljubljenosti skupštinske koleginice, a Ljubiša Krunić pozivajući na fizički obračun svog političkog rivala, ali i zemljaka, Tamindžiju. Njih dvojica zasjenili su čak i zemljaka Nebojšu Vukanovića koji je uglavnom najglasniji u ovom parlamentu.narodna-skupstina-hercegovina.jpg

Ostali poslanici iz drugih krajeva Srpske, uglavnom se dobro zabavljaju na račun Hercegovaca, a verbalni sukobi hercegovačkih poslanika, osim zabave, dobro im dođu da marginalizuju probleme u sredinama iz kojih dolaze.

Ima i hercegovačkih poslanika „ćutologa“ koji apsolutno riječ ne progovaraju, čak ni toliko da podrže kolege iz svojih redova. Ali, i ćutanje ima prednosti- ne može se reći nešto zbog čega će biti osuđivani.

Ipak, nisu oni zbog toga birani od strane građana. Njihov zadatak je da iznose probleme koji tište stanovnike Herecgovine, osmisle rješenja i pokušaju da se izbore za njihovu realizaciju.

A, sve to- da bi Hercegovci živjeli bolje i kvalitetnije i da nam omladina ne bi odlazila odavde.

Hercegovini trebaju bolja putna komunikacija, investicije, nova radna mjesta.

Sve u svemu bolji privredni ambijent koji bi omogućio mladim ljudima da svoju koru hljeba zarade u mjestu u kome su rođeni i gdje bi mnogi voljeli i da ostanu.

Što se poslanika tiče uglavnom, do sada, nisu odmakli mnogo od prazne priče.

Politički poeni najbolje bi se „prikupili“ realizacijom projekata koji bi život u Hercegovini učinili boljim. Zato bi hercegovački poslanici trebali o tome da diskutuju, a da međusobne, političke, nesuglasice ostave za neku drugu priliku i van očiju javnosti.

Politički „ring“ neka budu dobre investicione ideje, a njihova realizacija politička „pobjeda“. Glasači će sigurno znati da prepoznaju tu vrstu sposobnosti. To nemaju priliku često da vide na djelu.

Iznošenje „prljavog veša“ od strane političkih konkurenata postalo je svakodnevica i tu nema ništa što već čuli nisu tako da to i nije put ka glasačima.

Ali, van izbora i „pobjeda“ valjda je i političarima iz oba tabora stalo da od Srpske prave bolje mjesto za život.

I to ne samo bolje mjesto za njih i njhovu djecu nego za sve stanovnike koji žive na ovom prostoru.