U galeriji Kulturnog centra u Trebinju večeras je otvorena izložba fotografija "Hercegovke", plod inspiracije grupe hercegovačkih entuzijasta i fotografa, na kojima je predstavljena ljepota različitosti Hercegovine.Autori kažu da su kroz više od pedeset fotografija na kojima se nalaze Hercegovke različite životne dobi željeli da pokažu svu ovdašnju ljepotu.
Predsjednik Foto-kino kluba "Trebinje" Slavenko Vukasović istakao je da je namjera bila da predstave Hercegovke na jedan drugačiji način i u svim izdanjima, da im se kroz objektiv pokaže duša i karakter.
Dugodišnji trebinjski fotograf Radoje Elez kaže da su fotografije nastajale spontano, tokom šetnje, jutarnje kafe, naglasivši da je svaka fotografija priča za sebe i da nosi snažnu poruku.Šef Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mur, koji je prisustvovao otvaranju izložbe, rekao je da će ova organizacija podržavati i druge slične projekte u Hercegovini.
"Hvala vam što svojim aktivnostima širom Hercegovine nastojite skrenuti pažnju na razne teme koje se tiču predrasuda i mržnje i što šaljete poruke tolerancije i suživota iz svojih sredina", naveo je Mur.

Izvršni direktor Udruženja "Oaza" iz Trebinja Nedeljka Ilijić istakla je da se ovom šalje poruka - ljepota različitosti, stop predrasudama i govoru mržnje.
Na izložbi se predstavilo 11 autora sa kolor i crno bijelim fotografijama: Slavenko Vukasović, Radoje Elez, Ninoslav Ilić, Budimir Željko Keko, Radovan Dangubić, Igor Dutina, Jovan Vidaković, Jovan Aleksić, Siniša Stanišić, Zoran Samardžić i Lazar Katančević.
Izložbu, koja će biti otvorena do 13. maja, organizovali su Koalicija za borbu protiv predrasuda i mržnje "Stop predrasudama" iz Trebinja, Bileće i Nevesinja zajedno sa foto-kino klubom iz Trebinja, Kulturnim centrom Trebinje i Muzejom Hercegovine, a uz podršku Misije OEBS-a u BiH.