Heroj iz Nikšića, Miroslav Koprivica, odbio je danas da vozi bager građevinske firme „Vilusi“ te na taj način nije želio da učestvuje u rušenju manastirskog konaka na Briskoj Gori pored Ulcinja. Umjesto njega, to je učinio direktor pomenute kompanije, Marko Daković.

Podsjetimo, Koprivica je kazao da ga je jutros firma poslala u Ulcinj sa bagerom, ali da mu nisu rekli gdje ide, niti šta treba da radi.

„Tek kada sam došao, vidio sam o čemu se radi. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao pješke sa tog mjesta do Ulcinja“, kazao je Koprivica za naš portal.

Na ovaj način, Koprivica je pokazao hrabrost i čojstvo i „upisao se“ na listu heroja naše zemlje, koji ni pod koju cijenu ne žele da idu protiv svog naroda.

On će ostati upamećen, baš kao i policajac Miloje Šepanović, koji je posle 23 godine poštenog rada u službi, dao otkaz, kao i vatrogasci iz Bara – Bojan Rukavina, Vladimir Đuranović i Nikola Đuranović koji su u decembru prošle godine, odbili da asistiraju policiji u suzbijanju protesta pravoslavnih vjernika koji se nisu složili sa donešenim Zakonom o vjerskim zajednicama usvojenim u Skupštini.