Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ izdvojile su 115.000 KM za uređenje posljednje neasfaltirane ulice u užem centru Trebinja, čime će radnici ovog preduzeća i stanari iz okolnih zgrada dobiti modernu ulicu sa parking mjestima.


Riječ je uređenju ulice između hotela „Leotar“ i stambenih zgrada u Dušanovoj.


Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove HET-a Ilija Tamindžija rekao da će parking mjesta moći da koriste radnici ovog preduzeća i stanari iz okolnih zgrada, dok će poslije 15.00 časova parkingom gazdovati grad Trebinje.


„Na ulazu u ovu ulicu biće postavljena i rampa, a mogućnost da uđu vozilom imaće samo radnici HET-a i stanari okolnih zgrada. Nakon 15.00 časova, parking će moći besplatno da koriste stanari„, naveo je Tamindžija.


On je istakao da će ovim projektom, poslije 50 godina, radnici zaposleni u upravnoj zgradi HET-a imati mogućnost da svoja vozila parkiraju na parkingu ovog preduzeća, što do sada nije bio slučaj.


Nadzorni saobraćajni inženjer u HET-u Mihajilo Koprivica rekao je da je izgrađeno 75 parking mjesta i da će biti postavljena rasvjetna tijela i uređene zelene površine.


„Ovo je važna investicija u nizu projekata koje realizuje HET. Sve je proteklo u najboljem redu„, naveo je Koprivica.


Žitelj jedne od okolnih zgrada Vinko Šneperger kaže da su na ovaj projekat čekali nekoliko decenija, te zahvalio HET-u što im je uredio ulicu.


„Nema više prašine i blata. Ovo je za sve nas velika investicija„, rekao je Šneperger.


izvor Srna