„Hidroelektrane na Trebišnjici“ i ove godine izvojiće 150.000 maraka za stipendiranje studenata sa područja Istočne Hercegovine koji su upisali neki od fakulteta koji su po sistematizaciji neophodni za rad u ovom preduzeću. U prostorijama preduzeća danas su potpisani ugovori o stipendiranju.

het-stipendije-potpisivanje.jpg

Na konkurs se prijavilo 127 studenata, a stipendije će dobiti njih 99 koji su zadovoljili sve uslove. Tokom deset mjeseci studenti će primati po 150 maraka mjesečno.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor „ HET-a“ za proizvodnju i tehničke poslove je istakao da su odlučili da iznos za stipendiranje i ove godine bude kao i prethodnih - iako je „HET“ u prošloj godini zbog nereaspoloživosti „Hidroelektrane Dubrovnik“ poslovao negativno, a potom uslijedila i epidemija virusa korona, te niske cijene električne energije na tržištu.

het-stipendije-potpisivanje-2.jpg

„HET je krenuo sa restriktivnim mjerama i smanjenjem troškova na svim nivoima, ali nismo htjeli da štedimo na studentima pa smo za stipendije izdvojili ista sredstva kao i prethodnih godina“, pojasnio je Tamindžija.

„HET“od 2016. godine dodjeljuje ove stipendije studentima.