Iguman Metodije sa majkama sa Kosova (Foto: Fondacija Zadužbina Svetog manastira Hilandara) -
 
Iguman manastira Hilandar arhimandrit Metodije uručio je novčanu pomoć majkama ubijene srpske djece na Kosovu i Metohiji Petri Kostić i Slobodanki Krstić iz Suve Reke, koju će doživotno jednom godišnje dobijati od Svetog manastira Hilandar, objavljeno je na sajtu Zadužbine Hilandara u Beogradu.

Na prijemu u Zadužbini iguman Metodije je saslušao potresne životne ispovijesti dvije majke, sada starice, o stradanju koje je zadesilo njihove porodice.

One su jedini živi svjedoci zločina pripadnika terorističke OVK koji su Petri Kostić ubili dva sina i ukupno 14 članova porodice, dok su Slobodanki Krstić ubijena dva sina i sestrić u jednom danu.

Sada žive kao raseljena lica u Srbiji, bez najmilijih i bez mogućnosti da se vrate u svoje domove.

Hilandarski iguman je dajući im blagoslov, ikone Trojeručice i maslinovo ulje iz Hilandara, poručio da se cijelo bratstvo srpskog manastira Hilandar moli za njih i za duše upokojenih članova njihovih porodica.

Uručivanje finansijske pomoći i susret sa hilandarskim igumanom je kruna dosadašnje brige Hilandara o stradalima na Kosovu i Metohiji koje su, naročito tokom velikih praznika Vaskrsa i Božića, posjećivali manastirski predstavnici, navodi se u saopštenju.