Aleksandr Zaldastanov Hirurg - Foto: RTRS
Vođa ruskih "Noćnih vukova" Aleksandar Zaldostanov Hirurg istakao je da se pokojni Saša Savić, vođa Moto-kluba "Noćnih vukova" u Srbiji, cio život borio za rodnu Srbiju i voljenu Rusiju.

- Zbogom, brate. Cijeli tvoj život je bitka za rodnu Srbiju, za tvoju dragu i voljenu Rusiju. I taj tvoj odnos prema "Noćnim vukovima", ruskom svijetu činio je naše sudbine nerazdvojnim. Iznad nas je bilo jedno nebo, isto plavetnilo, a u njemu zajednički duh bratske ljubavi, vjere, duhovne, a možda i fizičke pobjede nad neprijateljem - napisao je Hirug u svojoj objavi na Fejsbuku.

On je podsjetio i događaj kada je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu tokom posjete Beogradu slučajno na Savićevim grudima vidio medalju "Za povratak Krima" i prišao mu i upitao odakle mu to odličje.

Savić je rekao da je bio na Krimu, na čemu mu je Šojgu zahvalio, a na šta je vođa "Noćnih vukova" iz Srbije uzvratio da je osjećao potrebu da pomogne bratskom narodu.

- To je bio tvoj narod, Saša. Ti si bio u stanju da sa slomljenom rukom pređeš stotine kilometara, da nosiš humanitaru pomoć na Kosovo, da pritičeš u pomoć sunarodnicima i narodu u nevolji. Da ne postoje ljudi poput tebe, ne bi vrijedilo živjeti. Otišao si u noći na Lazarevu subotu. I sada Tropar Lazareve subote biće povezan još i sa tobom - napisao je Hirurg.

Saša Savić Švaba, vođa Moto-kluba Noćnih vukova u Srbiji, iznenda je preminuo od posljedica infarkta u 44. godini.

Savić je u javnosti bio poznat kao veliki humanitarni radnik, patriota i organizator mnogih skupova srpsko-ruskog prijateljstva.