EB433C26-B656-46B9-BEE3-3779E8818770.jpeg
Javno preduzeće "Putevi Republike Srpske" raspisaće javnu nabavku hitne sanacije tunela na dionici magistralnog puta Trnovo-Dobro Polje-Miljevina koji je na listi prioriteta za sanaciju, rečeno je Srni u ovom preduzeću.

Iz "Puteva Srpske" su rekli da će dok traje postupak javne nabavke na ovoj dionici, osim postojeće saobraćajne signalizacije, zaštitnih mreža i ograda, biti postavljena i dodatna.

"Dodatna saobraćajna signalizacija će sve učesnike u saobraćaju upozoravati na mogućnost odrona, jer se cijela ta dionica nalazi u kosini koje su na nekim dijelovima više i od 100 metara", napominju iz "Puteva Srpske".

Na mjesto nesreće u Foči izlazi inspekcijski nadzor za tunele

 

Predstavnici preduzeća "Putevi Srpske" u pregovorima sa Svjetskom bankom ovaj putni pravac su izdvojili kao jedan od prioriteta za sanaciju, a finalizacija i odobrenje sredstava se, kako kažu, očekuju polovinom naredne godine.

Oni su naglasili da se u periodu jeseni i zime dešavaju učestaliji odroni na putevima koji prolaze kroz usjeke.

"Javno preduzeće upozorava sve vozače i učesnike u saobraćaju na dodatni oprez", zaključili su u "Putevima Srpske".

Iz fočanske Policijske uprave Srni je rečeno da će danas, po nalogu Okružnog javnog tužilaštva iz Trebinja, biti izvršen inspekcijski pregled tunela na magistralnom putu Foča-Sarajevo da bi utvrdio činjenično stanje na mjestu saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo vozač kamiona.

 

Tužilaštvo je zatražilo i obdukciju tijela juče nastradalog vozača, koja će se obaviti danas u Univerzitetskoj bolnici Foča.

Tridesetosmogodišnji vozač kamiona iz Dervente čiji su inicijali S.M. poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 14.30 časova u mjestu Sijerački mlini.

Do nesreće je došlo u tunelu usljed odrona kamena, koji je pao kroz prednje vjetrobransko staklo kamiona i nanio povrede koje su usmrtile vozača teretnog motornog vozila.