hrkalovic.jpg

Uhapšena Dijana Hrkalović, u vrijeme dok je bila na mjestu državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, održavala je direktan kontakt s Radojem Zvicerom, odbjeglim vođom kavačkog klana, a odiglrala je presudnu ulogu u likvidaciji poznatog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, pišu mediji u Srbiji.

Nekada prva dama MUP-a, međutim, kako otkriva izvor Kurira, za ubistvo Ognjanovića nije dobila zeleno svjetlo Zvicera i zbog toga je angažovala drugog njima bliskog saradnika, kriminalca iz Bosne i Hercegovine Darka Eleza.

Advokat Dragoslav Ognjanović ubijen je 28. jula 2018. na Novom Beogradu ispred zgrade u kojoj je živio. Iako zbog njegovog ubistva još uvijek niko nije uhapšen, tokom istrage je otkriveno da je, u trenutku kada je napadač ispalio hice u njega, već mjesecima bio na mjerama policije, ali i da je praktično likvidiran pred policajcima.“Ognjanović je znao da se po nalogu Dijane Hrkalović slušaju njegovi telefonski razgovori, ali i da ga fizički prate pripadnici policije. Prijateljima se požalio da zna da mu radi o glavi. Najvjerovatnije je i sam znao za njenu saradnju s pripadnicima kavačkog klana”, otkriva sagovornik Kurira.

Prema njegovim riječima, još uvijek se nagađa o tome šta je zapravo bio motiv tolike mržnje Hrkalovićeve prema ovom advokatu, koji je bio branilac Luke Bojovića, ali i drugih koji se vezuju za škaljarski klan. Podsjetimo, osim ovog motiva, mediji su objavili da je postojala i lična netrpeljivost Dijane prema advokatu, jer je on navodno imao u posjedu njene erotske fotografije koje je slala jednom pripadniku podzemlja s kojim je bila u vezi.

Očito je da je Ognjanovića mrzjela više od bilo koga. Naime, postoje dokazi da je od Zvicera, kao moćnog vođe kavačkog klana, zahtijevala da, uz logistiku koju će mu ona pružiti preko MUP, likvidira advokata. Međutim, iako je Ognjanović branio i bio blizak s njegovim protivnicima, Zvicer je to odbio, iz njemu znanih razloga.

Hrkalovićevu to, međutim, nije zaustavilo, niti je ona zbog Zvicerovog odbijanja odustala. Našla je drugog izvršioca, Darka Eleza, koji je inače blisko sarađivao s “kavčanima” – otkriva sagovornik upućen u istragu i dodaje da to jasno ukazuje da su Zvicer i Hrkalovićeva bili ravnopravni u donošenju odluka i da nije morala da ima njegovu saglasnost za bilo šta što odluči da učini.

Kočila istragu
Tokom istrage ubistva Ognjanovića, koja je u početku, dok je Hrkalovićeva bila na čelu MUP, išla sporo, saslušano je nekoliko desetina svjedoka, a prikupljeni su i brojni drugi dokazi. Oni ukazuju na to da su se Elez i državna sekretarka sastajali i da je on lično organizovao da advokat bude ubijen.

Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP Srbije , uhapšena je zbog sumnje da je u dužem vremenskom periodu pomagala klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića da nekažnjeno ubija ljude.

Policija je, kako saznaje Informer, došla do čvrstih materijalnih dokaza da je Hrkalovićeva januara 2017. uklanjala i mijenjala DNK tragove posle ubistva Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Natalije. Taj slučaj u javnosti je poznat kao “Ubistvo na šinama”.

Istragom je, prenose izvori, utvrđeno i da je Hrkalovićeva aktivno učestvovala u još najmanje jednoj mafijaškoj likvidaciji. U policiji kažu da su dokazi do kojih se došlo toliko čvrsti da Hrkalovićeva sigurno više nikada neće izaći iz zatvora.

Dijana Hrkalović, kojoj je pretresen i stan, saslušana je u Sektoru unutrašnje kontrole (SUK) MUP, i njoj je uz krivičnu prijavu određen pritvor do 30 dana. Tim povodom izvori iz istrage tvrde da policija ima veoma čvrste dokaze da je Hrkalovićeva lično pružala zaštitu i logistiku zloglasnom, koljačkom Belivukovom klanu.

“Postoje črvsti dokazi, ali i svjedočenja policajaca, koji direktno optužuju Dijanu da je uklanjala dokaze za ubistvo Miloševića, a sve sa ciljem da zaštiti Belivuka i Miljkovića.

Takođe, postoje ozbiljne indicije i da je Hrkalovićeva aktivno pomagala mafijašima u ubistvima istaknutih pripadnika “škaljarskog klana”.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je Dijana direktno učestvovala u još najmanje jednog likvidaciji. Imamo toliko jake dokaze da će Hrkalovićeva teško više ikada izaći iz zatvora”, prenosi izvor iz istrage.