hrupjela treca traka hrupjela3.JPG

Počeli su radovi na izgradnju novog ulaza/izlaza u naselje Hrupjela iznad gradskog groblja "Podgljivlje", koje zajednički finansiraju Grad Trebinje i Putevi Republike Srpske.


Načelnik Odjeljenja za komunalne i inspekcijske poslove Spasoje Radović rekao je za TrebinjeLive.info da je riječ o veoma važnoj investiciji, koju je gradonačelnik Mirko Ćurić dogovorio sa rukovodstvom "Puteva Srpske", a nakon razgovora sa predstavnicima mjesne zajednice Hrupjela i građanima ovog naselja.

"Putevi finansiraju investiciju sa oko 140.000 KM, dok je Grad riješio imovinsko-pravne odnose i obezbijedio tehničku dokumentaciju. Biće izgrađena saobraćajnica sa tri trake i trotoar u dužini od oko 400 metara od sjeverne strane ulaza u gradsko groblje do samog naselja Hrupjela, odnosno do ulice Vlatka Vukovića", naveo je Radović.

On je istakao da će biti promijenjena i javna rasvjeta, ali i uređene zelene površine.

"Nakon ovog projekta radnici 'Hercegovina puteva' i dalje ostaju u tom dijelu grada, gdje će se iz gradskog budžeta finansirati izgradnja trotoara duž cijele ulice Vlatka Vukovića, odnosno iznad gradskog groblja", naveo je Radović.

Radović je istakao da će se ovim projektom riješiti još jedan veliki saobraćajni problem u gradu, navodeći da se danas i zvanično završavaju radovi na izgradnji treće trake kod gradske kapele.

"Uz izgradnju ove dvije saobraćajnice i kružnog toka, rješićemo velike saobraćajne probleme. Nastavljamo sa projektima širom grada, a sljedeće veći projekat je izgradnja ulice od kružnog toka kod Palate pravde do Đačkog doma i Policijske uprave Trebinje, odnosno spajanje sa postojećom ulicom koja spaja Luč sa magistralnom putem Trebinje-Ljubinje-Mostar", istakao je Radović.

hrupjela treca traka hrupjela1.JPG