Gornji brgat.jpg

Hrvatska policija je na dijelu granice sa Crnom Gorom i BiH, zbog večerašnje fudbalske utakmmice između Hajduka i grčkog PAOK-a, uvela posebne mjere predostrožnosti, javila je zagrebačka N1 tv..

Iako je gostujućim navijačima Uefa zabranila dolazak u Split, zbog tragičnih nereda od prije tri dana u Atini, hrvatska granična policija dobila je nalog da izdvoji, odnosno kanališe sve putnike za koje se utvrdi da su navijači.

Tako će ih, objašnjavaju upućeni izvori, biti lakše kontrolisati, odnosno provjeriti da li neko kod sebe ima oružje ili zabranjenu pirotehniku.

Izvori iz hrvatske policije potvrdili su da je zbog današnje utakmice između Hajduka i PAOK-a nivo opreza svih angažovanih, a bezbjednost podignuta na najviši nivo.

Večerašnja utakmica između Hajduka i PAOK-a još ranije je proglašena susretom visokog rizika, zbog čega je i razumljiv dodatni angažman policije.

"Angažovali smo sve rodove policije, a splitska policija dobila je ispomoć od kolega iz okolnih policijskih uprava. Sve je organizovano preko Direktoata policije", rečeno je iz izvora uključenih u obezbjeđenje utakmice.