bazar tb.jpg

Na Trgu slobode danas se održava humanitarni bazar za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od teškog oblika spinalne mišićne atrofije, za čije liječenje je potrebno 2,4 miliona američkih dolara.

Jedan od organizatora bazara Aleksandra Kovačević je rekla da su na ideju došli pošto su u medijima i društvenim mrežama vidjeli apel da se organizuju bazari širom Hercegovine.

"Članice 'Humanitarnog bazara RS' su nam dale upute i onda je sve krenulo kao lavina. Veliko hvala svima, a sve je ovo sa ciljem da se prikupe novčana sredstva za malu Minju", rekla je Kovačević.

Valentina Mitrović, koja je zajedno sa Aleksandrom u organizaciji bazara ističe da su svjesni situacije oko pandemije i zahvaljuju se svim pojedincima i organizacijama koji su izašli u susret.

"Oni koji ne mogu da izađu na bazar mogu da do 1. decembra nazovu humanitarni broj 1433 i na taj način pomognu našoj Minji. Nije sve na humanitarnim organizacijama i udruženjima da rade ovakve priče, jer i običan građanin, uz malo truda dobre volje i čista srca može učiniti dosta", istakla je Mitrović.

Postavljena su četiri štanda na kojima se nalaze prehrambeni i odjevni artikli, ručni radovi, poklon bonovi od frizerskih, kozmetičkih salona, restorana i kafića.

Svi izloženi proizvodi su bez cijena, pa građani sami formiraju cijene i tako simbolično daju svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Na bazar su se odazvale trebinjske humanitarne organizacije 'Djeca djeci', 'Igdajedu' i udruženje 'Sunce nam je zajedničko', vrtić "Naša radost" i „Slatka kuća Svislajon“.

Humanitarna organizacija 'Vidovdan' i Policijska uprava Trebinje na čelu sa Jovanom Cvijetić su prikupili značajnu sumu novca.

U ovoj akciji učestvuje i 20 žena iz Trebinja, koje su na razne načine doprinijele da organizacija bude na najvišem nivou.

Bazar je otvoren do 16 časova.