Iz Istražnog zatvora policija je u petak odvela spuškog čuvara Ivana Brnovića, nakon čega je uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne grupe povezane sa kavačkim kriminalnim klanom.

To je “Vijestima” potvrđeno iz vrha Uprave policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Brnovića su uhapsili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK), kojim rukovodi Zoran Lazović.

Sagovornici “Vijesti” iz UIKS-a kazali su da Brnović nije direktno umiješan u pokušaj ubistva pritvorenika Ranka Radulovića, ali da ga sumnjiče da je povezan sa odgovornima za taj napad.

Navodno, nije jedini zatvorski policajac koji se našao pod lupom inspektora SBPOK.

Aktivnosti u tom predmetu nisu završene. U pitanju je veća kriminalna grupa, a nekoliko osumnjičenih je u bjekstvu”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz vrha UP. On nije konkretizovao zbog čega su Brnoviću stavljene lisice na ruke, odnosno za koje se krivično djelo sumnjiči.

Isti izvor rekao je da se ispituju svi Brnovićevi kontakti, ali i da je već duže bio pod nadzorom.

“Nakon što se završe sve aktivnosti u ovom predmetu, javnost će biti obaviještena o onome što se toj kriminalnoj grupi stavlja na teret. Jedan dio istrage svakako se odnosi na ono što su članovi te grupe radili u zatvoru u Spužu”, rečeno je iz UP.

Nijesu precizirali ni da li je i ko od kavčana koji su već u Istražnom zatvoru saslušan u toj istrazi.

Iza rešetaka je i više članova njima suprotstavljene škaljarske kriminalne grupe.

Rat klanova iza rešetaka
Rat kotorskih klanova nedavno je nastavljen upravo u tom dijelu UIKS-a, pokušajem ubistva šezdesetogodišnjeg Nikšićanina, bliskog škaljarcima.

Silazeći prema terenima za rekreaciju u Istražnom zatvoru, nekoliko pritvorenika stalo je ispred zatvorskog čuvara čime su ga onemogućili da djeluje, dok je Nikola Drecun (26) iz te grupe utrčao u krug u kojem je bio Ranko Radulović i dva puta ga ubo u leđa improvizovanim bodežom.

Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora.