U Republici Srpskoj oduvijek i narod i mediji imaju pijetet prema nacionalnim i vjerskim pitanjma i problemima.

cg-mediji.jpg

I ovoga puta kada se Srpska pravoslavna crkva i srpski narod u Crnoj Gori nalaze u velikom problemu i izloženi su pritiscima Republika Srpska ne ćuti. Oglašavaju se i političari, ali se posebno oglašava narod.

A mediji u Srpskoj ovoj temi posvećuju veliku pažnju.

I, onda se pojavi jedan od političara Srpske i krene da „razvezuje“ priču o , kako ih naziva, režimskim medijima koji ne prate dešavanja, ignorišu, aludirajući na nekakve političke kompromise drugih i svjesno izbjegavanje dešavanja u susjednoj Crnoj Gori.

Vjerovatno je želja za poenom više u „političkim vodama“ zamaglila vid i sluh, pa ne vidi i ne čuje da o tome možda i najviše govore upravo ti mediji na koje upire prstom.

Nije profesionalno, a ni pristojno ni bratski koristiti situaciju u Crnoj Gori za ličnu promociju. Posebno ne na ovakav način.

U ovom trenutku u kome se ispisuje jedna nova stranica crnogorske istorije, ali i istorije srpskog naroda u ovoj državi trebalo bi da srpski narod svugdje bude jedinstven i da zanemari politička, a i svaka druga neslaganja i zajednički stane u odbranu srpskih svetinja i srpskog naroda u Crnoj Gori.

A, za politička dokazivanja postoji vrijeme i mjesto. Brojimo sate do ulaska u Novu godinu koja je i izborna, pa će to biti prilika da svako ko odluči da uđe u izbornu utakmicu pokaže svoje „kvalitete“.

Pokušaji da se to radi na izuzetno osjetljivom pitanju- očuvanju srpskih svetinja i srpskog identiteta u Crnoj Gori, nisu dobar put za to. Naprotiv.

A, mediji u Srpskoj, svaki na svoj način,izvještavaju o dešavanjima u Crnoj Gori svakodnevno i iz različitih uglova. Ali, svaki ugao okrenut je na stranu SPC i srpskog naroda. Tu nema kompromisa niti kalkulacija.

Valjda to oni političari koji pojedine medije „kritikuju“ u vezi sa izvještavanjem u Crnoj Gori primjene i u svom ličnom, ali i političkom nastupu i shvate da je sada najpotrebnije jedinstvo srpskog naroda.

A, možda svjesno i čine sve ovo kako bi, ionako podijeljen narod, još više dijelili...Ko zna šta je čiji zadatak....