Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije, donio je danas naredbu kojom se svim licima koji imaju prebivalište, odnosno boravište na području grada Trebinja zabranjuje kretanje izvan teritorije grada do srijede, 8. aprila, do 20.00 časova.tb-zabrana.jpg

Zabrana se ne odnosi na lica koja posjeduju dozvolu za kretanje izdatu od MUP-a ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od strane poslodavca.

Sva lica koja ulaze na teritoriju grada Trebinja dužna su da svoj dolazak najave na broj 121, uz obrazloženje razloga dolaska.

Takođe, svim privrednim subjektima sa područja Trebinja zabranjuje se snabdijevanje prodajnih objekata robom iz Čapljine, zbog potvrđenog prisustva virusa korona KOVID-19 u ovoj opštini.

Zabrana je donesena s ciljem sprečavanja pojave i širenja novog virusa korona na području grada Trebinja, a kako je pojašnjeno u saopštenju - biće na snazi do srijede, 8. aprila, do 20.00 časova, s mogućnošću njenog produženja u skladu sa epidemiološkom situacijom u opštini Čapljina.

Istom naredbom svi privredni subjekti koji posluju na području Trebinja dužni su najaviti prijem robe gradskom Štabu za vanredne situacije Grada Trebinja, na broj 121. Prijem robe, kako je navedeno, dozvoljen je isključivo uz prisustvo predstavnika gradskog Štaba za vanredne situacije, uz prethodnu najavu tačne satnice dolaska robe.

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se od 5. aprila 2020. godine, a objaviće se u „Službenom glasniku“ Grada Trebinja.