Bileću stalno potresaju politički skandali. Psovke i uvrede, gađanje mikrofonima i šaketanja najčešći su načini političkih obračuna u ovoj opštini. Od prošlih lokalnih izbora strasti se ne smiruju.

radovic.jpg

I upravo takve slike iz Bileće se šalju više od tri godine. Bilećani danas kažu da su shvatili da su izabrali pogrešne.

- Ako ljudi ne mogu da tolerišu jedni druge onda ne može biti ni dogovora a bez dogovora i razgovora nema napretka.

- Građani su birali ove predstavnike da li su pogriješili? Mnogo mnogo su pogriješili.

- To što se oni tuku to je većinom lični interes a mene to ne dotiče.

- To smo navikli to se dešava i šta ćemo, kažu građani.

I policija ima pune ruke posla sa bilećkim parlamentarcima. Posljednji politički obračun u bilećkom stilu desio se juče. Tada su koplja ukrstili tamošnji odbornik Dražen Dunđer i zamjenik načelnika Milorad Radović koji danas pred kameru nije želio. Rješenje za ovaj politički haos ne vidi ni načelnik Bileće.

"Ne znam šta se tu radi i šta ko sa tim hoće to je neka borba za vlašću, mislim da to nimalo nije normalno i mislim da nešto treba preduzeti a ja ne znam šta bi s moje strane mogao preduzeti", kaže načelnik opštine Bileća, Miljan Aleksić.

Miljan Aleksić kao glavnog krivca za sve u Bileći vidi upravo odbornika Dunđera. Na pitanje kakve se poruke šalju iz Bileće Dunđer odgovara.

"Poruke iz Bileće se šalju idealne zato što treba da cio svijet a ne samo Republika Srpska vidi da u Bileći ne postoji vlast da ne postoji načelnik da ne postoji skupštinska većina da samo postoje pljačkaši i na neki način se mora pokazati javnosti kakva je situacija u opštini Bileća", kaže Dražen Dunđer, odbornik SRS Dr Vojislav Šešelj.

Da li će se promjeniti, vidjeće se nakon lokalnih izbora dogodine. Bilećani kažu da gore od ovoga teško da može.