Foto: Trebinje Live

 

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH potvrdila je kandidaturu još jednog kandidata za gradonačelnika Trebinja na oktobarskim lokalnim izborima, saznaje TrebinjeLive.info, čime će i trebinjski SDS imati "nezvaničnog" kandidata za prvog čovjeka našeg grada.

Kandidatura je na preliminarnoj listi CIK-a potvrđena dugogodišnjem članu SDS-a Ranku Vučiniću, koji je ranije bio i kandidat ove partije za odbornika u Skupštini grada, ali će on ovoga puta biti formalno-pravno nezavisni kandidat.

Kako nezvanično saznajemo, rukovodstvo trebinjskog SDS-a je upoznato sa ovom kandidaturom i za sada su je nezvanično podržali, ali, kako bi ostali u dobrim odnosima sa Listom za pravdu i red i njenim liderom Nebojšom Vukanovićem, razmotriće isključenje Vučinića iz SDS-a.

"Predsjednik Milica Radovanović je formalno podržala Vukanovićevog kandidata Lazara Radana, ali to nije uradio SDS niti će to uraditi, posebno ne na izborima. Odmah je rečeno da od članstva ne mogu da očekuju da podrži neiskusnog momka", kažu naši dobro upućeni izvori iz najveće opozicione partije.

Navode da je za Vučinićevu kandidaturu znao kompletan SDS, ali da niko nije želio da reaguje, jer 90 odsto članstva smatra da treba da imaju svog kandidata u Trebinju.

"Dva puta smo podržali Slavka Vučurevića i debelo to platili. Na prošlim izborima, 2020. godine, naš kandidat Ilija Stanković je bio rame uz rame sa kandidatom SNSD-a. I umjesto da SDS ponovo predloži ime koje bi moglo da pobijedi svu mašineriju SNSD-a, imamo kandidata koji neće pobijediti ni u svojoj ulici", navodi izvor iz SDS-a.

Ono što je najzanimljivije jeste i to, upozorava naš sagovornik, što će ukoliko Vučinić bude isključen iz SDS-a, ova partija u Trebinju ostati bez ljudi koji su je stvarali i koji su iznijeli sve dosadašnje izbore.

Kandidature za gradonačelnika Trebinja za sada su najavili Lazar Radan ispred Liste za pravdu i red, Mirko Ćurić ispred SNSD-a, Bojan Šapurić ispred NDP-a i Nebojša Dučić, ali njega za sada nema na preliminarnoj listi CIK-a.