Igor Rosandić, Rade Tešanović i Tihomir Petijević pobjednici su tri biciklističke trke druge "Biciklijade", koja je održana u Trebinju u organizaciji Biciklističkog kluba "Leotar".


Trka s oko 50 biciklista odvijala se na stazi dugoj 22 kilometra, od centra Trebinja do sela Duži na južnom dijelu grada i nazad, a najbržima su dodijeljene i prigodne nagrade u biciklističkoj opremi, koje je organizator obezbijedio uz pomoć sponzora.
U trci najmlađih biciklista, od 12 do 20 godina, pored prvoplasiranog Radeta Tešanovića, drugoplasirani je bio Petar Spaić, a treći Todor Mišković.
U trci "najspremnijih" biciklista, starosti od 20 do 50 godina, prvi kroz cilj prošao je Igor Rosandić, drugi u najbržoj trci bio je Milenko Marinović, a treći Marko Ukropina. U konkurenciji veterana biciklista, starijih od 50 godina, pobijedio je Tihomir Petijević, ispred Luke Milojevića i Zorana Ždralevića.
Nagrađane su i najbrže dame na biciklu - Marija Pajović i Dušica Gudelj, kao i najmlađi takmičar Goran Popović, te najstariji učesnik trebinjske "Biciklijade" Mladen Simić.
"Biciklijadu" je otvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti grada Trebinja, koji je istakao da lokalna uprava cijeni napore ovog najmlađeg sportskog kolektiva u Trebinju, koji čini sve na omasovljenju ovog veoma zanimljivog sporta.
"Raduje nas što biciklizam postaje sve popularniji i što na taj način utiče na povećanje ekološke osviještenosti, a vrijedno pažnje je i uključivanje rekreativaca u ovaj sport", naveo je Milošević.
Predsjednik trebinjskog biciklističkog kluba Blagoje Rosandić ističe da su njihove aktivnosti usmjerene na okupljanje ljubitelja dvotočkaša, organizovanje biciklističkih putovanja i takmičenja, a sve s ciljem - promocije biciklizma i zdravog načina života.
Nezavisne novine