IMG_2245-scaled.jpg (169 KB)

U 10. jubilarnom projektu "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji će biti realizovan od 18 do 26. juna, učestvovaće i grad Trebinje, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima sa Kosova i Metohije Milorad Arlov.

Arlov je naveo da su predstavnici Trebinja danas prijavili učešće u ovom projektu i ugostiti srpsku djecu sa Kosova i Metohije.

On je napomenuo da su do sada učešće u projektu potvrdili i Gradiška i Pelagićevo, te da prijave za učešće lokalnih zajednica traju do kraja februara.

"Dobili smo najave za učešće u ovom projektu od grada Prijedora i opština Srebrenica, Prnjavora i Šamca. Grad Banjaluka i više lokalnih zajednica širom Srpske sprovode po školama anketu o učešću", rekao je Arlov.

On je istakao da je od 2012. godine u 34 lokalne zajednice u Republici Srpskoj boravilo oko 5.000 srpske djece sa Kosova i Metohije u pratnji oko 500 prosvjetnih radnika.

Arlov je zahvalio svima za učešće i ujedno pozvao sve koji mogu da podrže i projekat izgradnje i opremanja objekta Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" u Kosovskoj Mitrovici za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.